Bereikbaarheid

Op maandag 4 maart 2019 startte de derde fase van de werken. De nutsmaatschappijen verplaatsen de nutsleidingen onder het kruispunt om zo plaats te maken voor het grotere kruispunt. Fluvius legt nieuwe gasleidingen aan op de Kalmthoutsesteenweg. Die werken duren samen ongeveer 4 weken, tot 5 april 2019.

Ben je enkel doorgaand verkeer? Volg dan de omleiding.

Welke hinder is er?

  • Voor het verkeer is er grote hinder.
  • Je kan tijdens de werken wel van Essen naar Brasschaat en omgekeerd rijden maar niet van Kalmthout naar Wuustwezel en andersom.
  • Het verkeer dat van oost naar west wil of omgekeerd, volgt een omleiding langs Kalmthout – Wildert – Essen – Nieuwmoer – Wuustwezel (of andersom).
  • Tijdens de werken geldt er in de Foxemaatstraat een maximumsnelheid van 50 km/u en een tonnagebeperking van 3,5 ton.
  • Moet je als fietser afslaan op het kruispunt? Dan stap je best af. Zo kan je als voetganger makkelijk en veiliger het kruispunt oversteken.

Alle handelaars in Achterbroek blijven bereikbaar, maar sommige bereik je nu enkel via de omleidingen. Voor de Spar is er een aangepaste situatie. De inrit langs de Brasschaatsteenweg valt in de werfzone en wordt de enige inrit van de parking. Klanten rijden de parking opnieuw af via de Kalmthoutsesteenweg en raken via de lokale omleiding opnieuw op de Brasschaatsteenweg.

Hoe verloopt de afvalophaling?

Woon je in de werfzone? Dan plaats je je afvalcontainer de avond voordien best al buiten de werfzone. De afvalophalers passeren namelijk zo vroeg mogelijk om de ochtendspits niet te hinderen. Opgelet: markeer je afvalcontainer zodat je die na de ophaling makkelijk kan terugvinden.

Wat met de bussen van De Lijn?

De Lijn heeft verschillende bussen die langs Achterbroek passeren: 442, 446, 447, 448, 659, 670, 673, 675, 676 en 679.

Vanaf fase 3 (start op 4 maart) volgen de bussen van De Lijn een aangepaste route. Lees er alles over bij de veelgestelde vragen.

Welke lokale verkeersmaatregelen zijn er? (tem fase 6)

  • Heiken, Bloemstraat, Zandstraat, Karel Vanthillostraat, Stofzandstraat, en Pater Antonissenstraat zijn zone 30 en verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).
  • Bloemstraat is enkelrichting van Heiken naar Brasschaatsteenweg. Vrachtwagens mogen van Van Gool tot Heiken in twee richtingen, om de rest van de wijk te ontlasten.
  • Zandstraat is enkelrichting van Brasschaatsteenweg naar Heiken.
  • Jef Goossenaertstraat is en blijft ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’.
  • In de Foxemaatstraat geldt tijdens fase 3 een maximumsnelheid van 50 km/u. Bovendien is de straat verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).

Die maatregelen gelden tot en met fase 6 (eind augustus 2019).

Voor meer info, download hier de brochure.

In samenwerking met