Fase 3: afgesloten oost-westas zorgt voor meer verkeershinder

Op maandag 4 maart 2019 startte de derde fase van de werken. De werken duren ongeveer 4 weken (tot 5 april 2019).

Over welke werken gaat het?

De nutsmaatschappijen verplaatsen de nutsleidingen onder het kruispunt om zo plaats te maken voor het grotere kruispunt. Fluvius legt nieuwe gasleidingen aan op de Kalmthoutsesteenweg.

Welke hinder is er?

  • Je kan tijdens die werken wel van Essen naar Brasschaat en omgekeerd rijden (met een beetje vertraging door de versmalling) maar niet van Kalmthout naar Wuustwezel en andersom.
  • Verkeer dat van oost naar west wil of omgekeerd, volgt een omleiding langs Kalmthout – Wildert – Essen – Nieuwmoer – Wuustwezel (of andersom).

Zo ziet de situatie aan het kruispunt eruit:

Welke lokale verkeersmaatregelen zijn er?

  • Heiken, Bloemstraat, Zandstraat, Karel Vanthillostraat, Stofzandstraat, en Pater Antonissenstraat zijn zone 30 en verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).
  • Bloemstraat is enkelrichting van Heiken naar Brasschaatsteenweg. Vrachtwagens mogen van Van Gool tot Heiken in twee richtingen, om de rest van de wijk te ontlasten.
  • Zandstraat is enkelrichting van Brasschaatsteenweg naar Heiken.
  • In de Foxemaatstraat geldt tijdens fase 3 een maximumsnelheid van 50 km/u. Bovendien is de straat verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).
  • Lijnbus 670 rijdt tijdens fase 3 langs Wildert en niet langs Achterbroek.

Hoe zal het kruispunt er uiteindelijk uitzien?

We maakten een beeld van hoe het kruispunt er na de werken zal uitzien. En om eerlijk te zijn: wij vinden het alvast een veelbelovend toekomstbeeld. Met veiliger en vlotter verkeer voor alle weggebruikers.

Heb je nog vragen over de werken?

Je kan bellen naar 03 620 22 40 of mailen naar info@pluspunt.be.