Fase 3

4 maart

Verplaatsen nutsleidingen op het kruispunt

Afgerond

Op maandag 4 maart 2019 startte de derde fase van de werken. De nutsmaatschappijen verplaatsen de nutsleidingen onder het kruispunt om zo plaats te maken voor het grotere kruispunt. Fluvius legt nieuwe gasleidingen aan op de Kalmthoutsesteenweg. Die werken duren tot 5 april 2019.

Essen
Wuustwezel
Brasschaat
Kalmthout

Bereikbaarheid

Voor het verkeer is er grote hinder. Daarom is de start van de werken alvast in de krokusvakantie gepland.

  • Je kan tijdens de werken wel van Essen naar Brasschaat en omgekeerd rijden maar niet van Kalmthout naar Wuustwezel en andersom.
  • Het verkeer dat van oost naar west wil of omgekeerd, volgt een omleiding langs Kalmthout – Wildert – Essen – Nieuwmoer – Wuustwezel (of andersom).
  • Tijdens de werken geldt er in de Foxemaatstraat een maximumsnelheid van 50 km/u en een tonnagebeperking van 3,5 ton.

Alle handelaars in Achterbroek blijven bereikbaar, maar sommige bereik je nu enkel via de omleidingen. Voor de Spar is er een aangepaste situatie. De inrit langs de Brasschaatsteenweg valt in de werfzone en wordt de enige inrit van de parking. Klanten rijden de parking opnieuw af via de Kalmthoutsesteenweg en raken via de lokale omleiding opnieuw op de Brasschaatsteenweg.

De bussen van De Lijn volgen een aangepaste route. Die vind je bij de veelgestelde vragen op www.hetpluspunt.be/faq.

Welke lokale verkeersmaatregelen zijn er? (fase 2 tem fase 6)

  • Heiken, Bloemstraat, Zandstraat, Karel Vanthillostraat, Stofzandstraat, en Pater Antonissenstraat zijn zone 30 en verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).
  • Bloemstraat is enkelrichting van Heiken naar Brasschaatsteenweg. Vrachtwagens mogen van Van Gool tot Heiken in twee richtingen, om de rest van de wijk te ontlasten.
  • Zandstraat is enkelrichting van Brasschaatsteenweg naar Heiken.
  • Dr. Jef Goossenaertstraat is en blijft ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’.
  • In de Foxemaatstraat geldt tijdens fase 3 een maximumsnelheid van 50 km/u. Bovendien is de straat verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).

Die maatregelen gelden tot en met fase 6 (eind augustus 2019).

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 8 april 2019

In samenwerking met