Fase 4

Lente 2019

Aansluiten nutsleidingen kruispunt

Afgerond

In fase 3 legde de aannemer nieuwe nutsleidingen aan rond het kruispunt.

Normaal gezien sloot de aannemer in fase 4 alle woningen aan op die vernieuwde leidingen. Er stond er ook nog de aanleg van een stuk van de gasleiding op de Kalmthoutsesteenweg gepland. Die werken kon de aannemer al afwerken in fase 3. Dat wil zeggen dat er in fase 4 op de Kalmthoutsesteenweg geen rijvakken worden ingenomen voor de werken. Het kruispunt is gewoon open voor het verkeer.

Essen
Wuustwezel
Brasschaat
Kalmthout

Bereikbaarheid

Welke lokale verkeersmaatregelen zijn er? (fase 2 tem fase 6)

  • Heiken, Bloemstraat, Zandstraat, Karel Vanthillostraat en Pater Anthonissenstraat zijn zone 30 en verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).
  • Bloemstraat is enkelrichting van Heiken naar Brasschaatsteenweg. Vrachtwagens mogen van Van Gool tot Heiken in twee richtingen, om de rest van de wijk te ontlasten.
  • Zandstraat is enkelrichting van Brasschaatsteenweg naar Heiken.
  • Dr. Jef Goossenaertstraat is en blijft enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.
  • In de Foxemaatstraat geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Bovendien is de straat verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).

Die maatregelen gelden tot en met fase 6 (eind augustus 2019). Zoals aangekondigd controleert de politiezone Grens de regels en verbaliseert bij overtredingen.

Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 30 juni 2019